website

Binlerce yıldır doğada bulunan ve keşfinin ardından değişik stillerde takılarda kullanılan taşların birbirinden farklı anlamları vardır. Elmasın kesilmesiyle elde edilen pırlanta günümüzde en sık tercih edilen taşlar arasındadır. Genellikle şeffafa yakın renklerde olsa da sarı renkleri de nadir olsa da kullanılmaktadır. Soft renge sahip olan pırlantanın yanı sıra renkli sevenler için Zümrüt Yakut Safir alternatifleri bulunmaktadır.

Safir Berraklığı

Safir taşı mavi rengine sahip doğal bir taştır. Sert ve ısıya dayanıklı olarak bilinen safir taşı ile birbirinden şık kolye ve yüzük tasarımları yapılmaktadır. Mavi renk sakinlik ve dinginliğin rengidir. Sürekli kullanılması halinde kişilere huzur ve dinginlik verir. Safir kolye ve yüzüklerin kullanımı size şık bir görünüm kazandırırken aynı zamanda sakinleşmenize yardımcı olur.

Safir taşı ruhsal olarak dinginlik sağlamasının yanı sıra farklı hastalıklara da iyi gelmektedir. Özellikle böbrek ve kalbi kuvvetlendirir. Mavi renk konsantrasyonun artmasını sağlar. Safir taşı da sahip olduğu rengi sayesinde bu özelliğe sahiptir. Öz güveni arttırır ve sadakat duygusunu besler. Sevgiliye alınacak en güzel hediyelerin başında safir taşlı kolye, küpe ve bileklikler gelir. Safir taşı kullanan kişilerin 6. hissinin kuvvetlendiğine ve inanç duygusunun arttığına inanılır. Farklı etkilere sahip olan safir taşı kullanarak şık bir görünüme sahip olabilir aynı zamanda kendinize fayda sağlayabilirsiniz.

Zümrüt Doğallığı

Yeşil renge sahip olan zümrüt taşı doğallığı ve huzuru anımsatır. Dünyanın en değerli dört taşı arasında bulunan zümrüt rengi nedeniyle göz alıcı ve parlaktır. Zümrüt taşlı yüzük sık tercih edilen renkli yüzük modelleri arasındadır. Zümrüt yüzük kullanımının arkadaş ve evlilik bağlarının güçlenmesine neden olduğuna inanılır. Yaşama sevincinin artmasını ve sevgi duygusunun pekişmesini isteyen kişilere zümrüt kolye kullanması önerilmektedir. Bağışıklık sistemi, sinir sistemi, kalp ve böbreklerin güçlenmesini sağlayan zümrüt taşı farklı kesim stillerine sahiptir. Kesim tarzları zümrüt taşının parlaklığında etkili bir unsurdur.

Zümrüt yüzük modelleri Osmanlı döneminde en çok tercih edilen takılar arasında yer alır. Özel olarak tasarlanan zümrüt yüzükler günümüzde de benzer tasarımlarıyla halen kullanılmaya devam ediyor. Pırlantalı zümrüt kolye eşsiz tasarımıyla kendini özel hissetmek isteyenlerin tercih ettiği modeller arasında yer alıyor. Pırlantanın zarifliği ile zümrüt taşının doğallığı birleşerek mükemmel bir uyum yakalıyor. Zümrüt taşı doğada en az bulunan doğal taşlar arasında yer alır. Çoğunlukla zarar görmüş halde bulunan zümrütler gerekli temizleme ve parlatma işleminin yapılmasının ardından kolye, küpe gibi takıların yapımında kullanılır.

Yakut Göz Alıcılığı

Yakut elmastan sonraki en sert ve dayanıklı olan taştır. Bu yüzden en değerli 2. taş olarak bilinmektedir. Asya ve Hindistan bölgelerinde bulunan yakut taşının oluşumu milyonlarca yıl sürmektedir. Nadir bulunan bu taş oldukça değerlidir. Yakut taşı başarı, zenginlik ve mutluluk duygularıyla özdeşleştirilmiştir. Bordo ve kırmızı renge sahip olan taş kolye, küpe gibi takı malzemelerinde kullanılır. Yakut kolye zafer ve cesaretin temsilcisidir. Kırmızı renk kanı harekete geçiren ve canlılık veren bir renktir. Kırmızı ve tonlarına sahip olan yakut pırlanta kolye kullanan kişiye canlılık ve enerji verir.

Yakut kolye fiyatları üretim süreci çok uzun yıllar aldığı için diğer değerli taşlara oranla değişkendir. En değerli 2. taş olması nedeniyle ödenen ücretin hakkını uzun yıllar bozulmadan kalabilmesi sayesinde karşılamaktadır. Pırlantalı yakut kolye göz alıcı mücevher çeşitlerindendir. Kırmızı ile şeffaf rengin uyumu dikkat çekmektedir. Dinginlik veren pırlanta ile enerji veren yakut taşının birleşimi denge ve uyumun birleşimi olan bir kolye ortaya çıkmasını sağlar.

×