website

HRD AntwerHRD Antwerp

Pırlanta sektörünün yıllarca büyüyen hacmi doğrultusunda 1976 senesinde Belçika’nın Antwerp şehrinde HRD Antwerp firması özel olarak kurulmuştur. Kar amacı olmayan bağımsız bir kuruluş olan HRD Antwerp, bugün dünyadaki en büyük pırlanta test laboratuvarına sahiptir. HRD firması pırlanta sektöründe dünyanın en saygın kuruluşlarından birisi olarak görülmektedir. İncelediği pırlantalara güvenirliğinden şüphe edilmemesinin garantisini vererek sertifika çıkartmayı vazife edinmiş bir kuruluştur.

 

HRD Antwerp, herhangi bir distribütör ve kullanıcı tarafından kanıtlanmış ve onay almış dünya çapındaki uygulamaların peşinden gider. HRD, elmasları derecelendirirken isimsizlik ve nesnellik sistemlerini ileri seviyede kullanılır. Her bir elmas, gerçek değerlerini ortaya çıkarmak için birbirinden deneyimli uzmanlar tarafından ayrı ayrı incelenir. Ayrıca elmasın sahibinin kim olduğu uzmanlar tarafından asla bilinmez ve bu sayede potansiyel çıkar çatışmaları önlenmiş olur.

 

 

 

GIAgia

 

GIA sertifikası; Amerika Gemoloji Enstitüsü için kısaltma olarak kullanılır. Pırlanta sertifikası kapsamında en değerli ve saygın sertifika olmaktadır. GIA, pırlanta satışlarından herhangi bir kazancı olmayan kuruluştur. Bağımsızdır. Bundan dolayı da güvenilirliği tüm dünyada kanıtlanmıştır. Bundan dolayı da tüm dünya ülkeleri tarafından oldukça güvenilir ve bağımsız olarak da kabul edilmiştir.

 

Bu unsurların dışında GIA elmasları analiz ettiği bölümler; pırlantanın tarihi, ölçümü, kesim tarzı, elmas şekli, karat ağırlığı, derinlik, simetri, oran şeması, kesim derecesi (mükemmel, çok iyi, iyi, kötü), renk derecesi (D'den J'ye kadar), netlik derecesi (IF, VVS1, VVS2, VS1, VS2, SI1, SI2), tüm lekeleri ortaya koyan elmas grafiği, lazer yazı (varsa), güvenlik özellikleri olarak belirlenir. Pırlanta için en iyi değerlendirmenin yapılmasından emin olmak önemlidir. Sertifika vermek için yapılan değerlendirmelerde renk, berraklık, uzunluk, genişlik gibi detaylarının elmas uzmanları tarafından incelenmektedir. Bu alanda eğitimli, uzman ve deneyimli profesyoneller, bir büyüteç veya mikroskop gibi profesyonel araçları kullanarak elmasları detaylıca araştırır. Ardından bu bilgileri belgelendirir.

×